KFC заменя хората с киоски в московски ресторант

Футуристичен ресторант на KFC ще отвори скоро врати в Москва
(снимка: KFC Russia / Twitter)

В близките дни KFC ще отвори в Москва първия в света „ресторант на бъдещето”, създаден в съответствие с концепцията за безконтактно обслужване. Появата на подобно заведение за хранене е особено актуална в контекста на разпространението на коронавирусната инфекция.

В новия ресторант липсват традиционните гишета с касиери и познатите места за получаване на поръчките. Те са заменени от специални цифрови модули (т.нар. цифрови киоски), биометрични инструменти за идентификация за плащане и автоматизирана система за получаване на поръчки.

Всички поръчки в новия ресторант ще се извършват само чрез цифрови киоски. За опростяване и ускоряване на тази процедура се прилага технология за биометрична идентификация.

Системата преобразува снимката на лицето в индивидуален цифров код и позволява на посетителя, веднъж регистриран, не само да си спести ползването на карта или мобилен телефон за плащане при всички следващи посещения в KFC, но и да поръча любимите си ястия още по-бързо.

По желание гостът може да направи поръчка без регистрация. Освен това поръчката може да бъде изпратена чрез мобилно приложение: в този случай гостът ще вземе ястията си от определена клетка в определено време.

Ресторантът минимизира циркулацията на пари в брой: например, посетителят ще може да плати поръчката по три безконтактни начина – използвайки биометрична система за идентификация, банкова карта или устройство, което поддържа технологията Apple Pay или Android Pay. Посетителите ще могат да плащат в брой с помощта на специален терминал.

Поръчката се изготвя и доставя на клиента напълно автоматично
(снимка: KFC)

Кухнята на ресторанта има частично отворена концепция: гостът може да наблюдава как се формира поръчката му и как се движи по конвейерната лента, след което с помощта на специална ръка се поставя в клетка, където се съхранява не повече от 10 минути. Клетката се отваря автоматично с помощта на системата за разпознаване на лица.

До края на юни футуристичният ресторант ще отвори вратите си в близост до метростанция Бутирская в Москва. Съоръжението ще включва почти пълното KFC меню.

Коментари по темата: „KFC заменя хората с киоски в московски ресторант”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Както е рекъл другарА Сталин – Няма човек, няма проблем.

    Нали така другари тролчета.

Коментар