Google пусна бета версия на Android 11

Android 11 идва с нови начини за комуникации на потребителите
(снимка: Android Developers)

Google направи новата си операционна система Android 11 публично достъпна. Става въпрос за първата бета версия, която все още се нуждае от доработки и отстраняване на проблеми.

Притежателите на смартфони Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 и Pixel 4 XL вече могат да изпробват новата ОС чрез „over-the-air” обновяване. Със сигурност скоро ще се появят неофициални версии на Android 11 за други смартфони.

Google разделя иновациите в Android 11 на четири категории: „Хора”, „Управление”, „Сигурност“ и „Удобство за разработчиците”.

В частта „Хора”, например, Google говори за преосмисляне на начина, по който потребителите комуникират по телефоните си, в съответствие със способността да разпознават и дават приоритет на най-важните хора в живота си.

В резултат на това се появява функцията Bubbles, която ще позволи на потребителите да извършват различни действия, без много да се разсейват от комуникацията в конкретен чат.

Категорията „Управление” добавя функции за управление на домашната електроника – слушалки, високоговорители, телевизори, както и различни системи за умния дом.

Следващата (втора) бета версия на Android 11 ще излезе през юли, а третата – през август. Окончателната версия на Android 11 се очаква през септември.

Коментар