Windows 10 има проблем с USB принтирането

Печатането на USB-свързани принтери от Windows 10 понякога е проблемно
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft призна за неприятен проблем, който се наблюдава в последните три версии на операционната система Windows 10 и е свързан с принтирането, става ясно от съобщение в секцията за техническа поддръжка.

По-конкретно, проблем възниква при работа с принтери, които са свързани към компютъра чрез USB интерфейс. Грешката се наблюдава във версии на Windows 10 от миналогодишната актуализация през май (под номер 1903), есенната актуализация (1909) и последната актуализация Windows 10 May 2020 Update (2004).

Ако потребителят свърже USB принтер и след това изключи системата, изключи или включи принтера, следващия път, когато включи Windows, USB портът няма да бъде видим в списъка с портове на принтера. Освен това Windows няма да може да изпълнява никаква задача, която изисква взаимодействие с този порт.

Временно решение на проблема е да се свърже и включи принтерът преди стартиране на Windows, което може да не е много приложимо за потребителите на лаптопи. Microsoft вече работи върху поправка, която ще се появи с някой от следващите ъпдейти.

Миналата година потребителите също докладваха за проблеми с печатането, особено на принтери HP. Впоследствие те бяха елиминирани с актуализация на операционната система.

Коментари по темата: „Windows 10 има проблем с USB принтирането”

добавете коментар...

  1. haha

    Глупости! Не е вярно! Има проблеми с много повече неща

Коментар