LG работи по проект за разтегливи дисплеи

LG Display иновира постоянно в сферата на дисплейните технологии
(снимка: LG Display)

Корейският производител LG Display обяви, че планира да създаде разтегливи екрани. Очаква се иновацията да придобие завършен вид не по-късно от 2023 година, съобщи Gizchina.

LG Display разработва футуристична технология в рамките на национален R&D проект, в който участват съвместно повече от 20 компании, институции и университети. Целта е създаване на разтеглив екран, който може да бъде увеличен с до 20%.

Все още не се говори, че екранът на малък смартфон може да бъде опънат до размера на телевизор или поне на таблет, но разработката върви в тази посока. Възможните области на приложение на новата технология са смартфони, билбордове и дори дисплеи, вградени на гърба на седалките на влакове и самолети.

Сгъваемите екрани за смартфони вече се превърнаха в реалност, въпреки че за подобна технология започна да се говори само преди няколко години. Технологичният прогрес се движи доста бързо, а дисплейната индустрия е една от най-динамичните, така че и разтегливите екрани скоро ще станат реалност.

Коментар