Нов начин за ползване на ERP предложи ФТС

Нов начин за притежание и използване на ERP софтуер въвежда на българския пазар компанията ФТС, съвместно със своите западноевропейски и американски партньори.
Потребителите могат да ползват висок клас ERP система, без да инвестират в скъп хардуер и допълнителен ИТ персонал, съобщи компанията. Това е възможно чрез прилагане на модела "ERP Software + Services".
Постоянните разходи за ERP системата се конвертират в променливи разходи, в зависимост от реалното месечно използване на софтуера, посочват от ФТС България.
Клиентите могат да намалят риска, като за периода на внедряване наемат малък брой ERP лицензи, без да имат грижа за хардуера и комуникацията.
Подобен подход предпазва клиентите от инвестиция в хардуер, който само след шест месеца може да се окаже недостатъчен за нуждите на ERP системата им.
ERP софтуерът е инсталиран на сървър в центрове за данни, като е на разположение на потребителите в режим 24/7. Сертифицирани специалисти на ФТС извършват рутинната администрация и мониторинг на ERP сървъра и базата данни, като осъществяват всички необходими действия за бекъп и ъпгрейд на системата.
Така отпада нуждата от допълнителен и скъпоплатен ИТ персонал при клиента, със специфични познания за поддръжка на системата.
Лицензите за ERP системата могат да бъдат притежание на клиента или да се използват под наем на месечна база.

Коментар