Бъдещето е в тематичната онлайн телевизия

Дали онлайн телевизията някой ден ще завземе окончателно пазара, обричайки на гибел домашния телевизор? Никой не може да бъде категоричен по този въпрос, но множество компании предпочитат да се „застраховат” и да разработят тази ниша в своя полза.

Известният немски гигант RTL например наскоро обяви намерението си да пусне не един, а цели три нови онлайн канала. RTL Crime, RTL Living и Passion ще предлагат строго тематични предавания и са предназначени за конкретни групи от хора, предпочитащи тези забавления. Стартовата дата е 1 декември.

Новите канали ще бъдат предлагани под формата на IP телевизия от доставчици на високоскоростен интернет като HanseNet и T-Com, разкриват от RTL.

Друг вариант за ползване на каналите ще бъде закупуване на телевизионен пакет от определени кабелни оператори, сключили договори с RTL.

TV компаниите обичат да залагат на тематичните канали, тъй като е доказано, че тази стратегия е печеливша. С времето и увеличаване на уеб аудиторията именно IP телевизията може да се превърне в задължителна услуга за всяка уважаваща себе си телевизионна компания, смятат анализатори.

Коментар