Оборотът през App Store превиши половин трилион долара

App Store предлага възможности за предприемачество и помага за адаптиране в новите условия
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите в онлайн магазина App Store са се увеличили до 519 милиарда долара през миналата година, сочи нов доклад на консултантската компании Analysis Group, изготвен с подкрепата на Apple.

Поръчките за купуване на облекло, храна, транспорт и споделени пътувания генерират 413 милиарда долара. Други 45 милиарда долара идват от реклама в приложенията, а 61 милиарда долара са резултат от продажба на съдържание в приложенията.

В трудни и нестабилни времена App Store предлага големи възможности за предприемачество, здраве, образование и отваряне на работни места, като помага на хората бързо да се адаптират към променящия се свят, сочи анализът.

Пандемията от коронавирус е довела до увеличаване на разходите за игри, подтикнала е купувачите да гледат повече видеоклипове и да използват приложения за социални медии. Друг ефект е „масовият ръст” на приложенията за доставка на храна.

По-рано Apple съобщи, че е платила над 155 милиарда долара на разработчиците от основаването на App Store през 2008 г. до края на миналата година, припомня Блумбърг.

Коментари по темата: „Оборотът през App Store превиши половин трилион долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Поне да бяхте сложили снимка на iPhone …

    Напоследък ми прави много лошо впечатление, че авторите на статии слагат почти произволни снимки.

    Преди не много време гледах снимка на iPhone в статия за Android, сега гледам обратното …

Коментар