Schneider Electric пуска безплатен софтуер за електропроектиране

EcoStruxure Power Design предлага лесно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби
(снимка: Schneider Electric)

Френската компания за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric обяви нов безплатен софтуер за електропроектиране – EcoStruxure Power Design, който ще бъде представен в България онлайн на 25 юни.

EcoStruxure Power Design е софтуер, специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както поотделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

Новото решение позволява дефиниране на различни режими на захранване, резервиране на товарите с дизел генератор и UPS. То дава възможност за експортиране на еднолинейните схеми в DWG формат и изчислителната част в PDF и Word.

EcoStruxure Power Design поддържа изчисления в реално време, актуална база данни и автоматични обновявания, спестява време и улеснява работата на електропроектанта, поясниха от разработчика.

Интерфейсът на софтуера е на български език и е изцяло адаптиран спрямо действащите в страната стандарти и норми.

„Избрахме онлайн формат на нашето представяне не само с оглед на ситуацията в последните месеци, но и заради изцяло дигиталната същност на новия продукт”, коментираха от Schneider Electric България.

Презентацията на 25 юни от 14.30 ч. е насочена към електропроектанти, електроинженери, студенти и преподаватели в областта, като за участие е необходима предварителна регистрация. Лектор ще бъде инж. Димитър Антов, дългогодишен технически консултант в Schneider Electric България, заедно с още инжeнери от екипа на компанията.

Коментар