XPG и Gigabyte обявиха овърклок партньорство

XPG тества DDR4 модулите си за върхова производителност на Ggabyte дънни платки
(снимка: CC0 Public Domain)

XPG разширява своята тестова програма за овърклок на DDR4 памети чрез ново партньорство с производителя на дънни платки Gigabyte. Тестовете на новите XPG DDR4 модули с последните Z490 и AMD B550 платформи целят да гарантират, че паметите отговарят на най-високите стандарти за овърклок производителност и стабилност, съобщиха от гейминг подразделението на Adata.

XOCL (XPG Overclocking Lab) е успяла да овърклокне модул Spectrix D50 DDR4 до 4800MHz на дънна платка Gigabyte Z490 Aorus Xtreme Waterforcr. Стъпвайки на този внушителен резултат, овърклокинг лабораторията на XPG продължава в тази посока като тества и други DDR4 модули върху редица дънни платки на Gigabyte и обяви, че постига подобни резултати.

Тестове са извършени върху Spectrix D60G, D50, D80 и D41 и Gammix D30 и D10. DDR4 модулите се базират на висококачествени чипове и разполагат с отлично интегрирано охлаждане, висока степен на надеждност и стабилна работа в комбинация с Intel XMP 2.0 профил, изтъкнаха от XPG.

Основана през 2018 г., лабораторията на XPG се занимава с тестване на памети с цел прекрачване на ограниченията на производителността и е първата по рода си организация от този вид сред компаниите, предлагащи DRAM памети. През май 2019 г. XOCL овърклокна Spectrix D60G до честота от 5738MT/s, което беше нов световен рекорд.

Коментар