Български софтуер спечели награда в САЩ

Българската компания Бианор беше отличена с наградата за топ продукт Long Island Software Award (LISA) за 2009 година. Това стана на официална церемония в Garden City Hotel, Ню Йорк, съобщиха от софтуерния разработчик.
Конкурсът LISA се провежда за дванадесета поредна година. Неговата цел е да отличи разнообразни по вид, стойностни софтуерни продукти и решения. Сред наградените тази година, наред с Бианор са компании като Northrop Grumman и Computer Associates.
Българската фирма беше наградена за своята платформа за разработка на мобилни софтуерни решения MobiSDP и базираните на нея продукти от семейството на MobiECO Business Solutions.
MobiSDP осигурява бързо реализиране и пускане на мобилни и комуникационни приложения за бизнеса. Продуктите от семейството на MobiECO Business Solutions са насочени към оптимизиране на корпоративните разходи за мобилна телефония и повишаване на ефективността на комуникацията с клиентите.
MobiECO Optima постига до 90% намаление на разходите за международна мобилна телефония и до 50% намаление на разходите при роуминг. От възможносите на продукта могат да се възползват най-пълноценно компании, които работят активно с международни партньори.
За пореден път българската ИТ индустрия показа, че е способна да създава продукти на световно ниво”, каза Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор, по повод наградата LISA.
По-рано тази година компанията получи награда за иновативно предприятие на 2008 година на Петия национален иновационен форум за същите продукти.

Коментар