Домашните слънчеви панели Tesla стават по-мощни и по-евтини

Слънчевите панели на Tesla пестят от сметките за ток на потребителите в Калифорния
(снимка: Tesla)

Tesla намалява цените на домашните слънчеви панели, като същевремено повишава мощността им. В резултат на това потребителите ще плащат по-малки смети за електричество.

За сравнение, докато по-рано нетната цена на среден размер слънчев панел Tesla 7,56 кВт беше 19 500 долара в Калифорния, сега тя е 16 000 долара за версията с мощност 8,16 кВт, отбелязва Electrek.

Като се вземат предвид държавните субсидии, цената на панелите от стар и нов тип за крайните потребители е съответно $14 430 и $11 840. По този начин, ако преди собствениците на къща плащаха 2,58 долара за 1 ват мощност, сега плащат 1,96 долара.

Tesla е известна преди всичко с електромобилите си, където направи фурор на пазара и тласна цялата индустрия в нова посока. Компанията на Илон Мъск обаче развива все успешно и направлението алтернативна енергетика.

Коментари по темата: „Домашните слънчеви панели Tesla стават по-мощни и по-евтини”

добавете коментар...

 1. Qwerty

  От простия коментар съдя, че си истински българин.

 2. Djamove carerra

  Дрееми за теа. Тесла си е голяма теслА. С реклама можеш да продаваш лед на ескимосите, но българин да пързулнеш, аре бегай…

 3. Пешо

  Взимаш една топла жена и отоплението ти е почти без пари. Жената може да се замени с чувалче кюмур. Като ти стане студено, слагаш чувалчето на гърба и обикаляш стаята докато се затоплиш.

 4. Anonymous

  hYq0YHsbB9o

 5. Anonymous

  А в общите условия на тесла им плащаш $35,000 за ремонт на покрива преди да ти сложат панелите.

Коментар