Домашните слънчеви панели Tesla стават по-мощни и по-евтини

Слънчевите панели на Tesla пестят от сметките за ток на потребителите в Калифорния
(снимка: Tesla)

Tesla намалява цените на домашните слънчеви панели, като същевремено повишава мощността им. В резултат на това потребителите ще плащат по-малки смети за електричество.

За сравнение, докато по-рано нетната цена на среден размер слънчев панел Tesla 7,56 кВт беше 19 500 долара в Калифорния, сега тя е 16 000 долара за версията с мощност 8,16 кВт, отбелязва Electrek.

Като се вземат предвид държавните субсидии, цената на панелите от стар и нов тип за крайните потребители е съответно $14 430 и $11 840. По този начин, ако преди собствениците на къща плащаха 2,58 долара за 1 ват мощност, сега плащат 1,96 долара.

Tesla е известна преди всичко с електромобилите си, където направи фурор на пазара и тласна цялата индустрия в нова посока. Компанията на Илон Мъск обаче развива все успешно и направлението алтернативна енергетика.

Коментари по темата: „Домашните слънчеви панели Tesla стават по-мощни и по-евтини”

добавете коментар...

  1. ,уеишщ

    От умния коментар съдя, че не си истински българин.

  2. Qwerty

    От простия коментар съдя, че си истински българин.

  3. Djamove carerra

    Дрееми за теа. Тесла си е голяма теслА. С реклама можеш да продаваш лед на ескимосите, но българин да пързулнеш, аре бегай…

  4. Пешо

    Взимаш една топла жена и отоплението ти е почти без пари. Жената може да се замени с чувалче кюмур. Като ти стане студено, слагаш чувалчето на гърба и обикаляш стаята докато се затоплиш.

  5. Anonymous

    hYq0YHsbB9o

  6. Anonymous

    А в общите условия на тесла им плащаш $35,000 за ремонт на покрива преди да ти сложат панелите.

Коментар