Philips 272B1G – проектиран за „зелен” стил на живот

Philips 272B1G предлага 27-инчов IPS панел с резолюция 1920×1080 Full HD
(снимка: MMD)

MMD, лицензният партньор на Philips монитори, пуска на пазара новия Philips 272B1G – Full HD монитор, проектиран за оптимален комфорт и продуктивност, с мисъл за опазването на околната среда.

Този 27-инчов (68,6 см) LCD монитор е по-нататъшно развитие на „най-зеления” дисплей от миналата година – Philips 241B7QGJ. Новият модел предлага на професионалистите, за които екологията е важна, пълен набор от иновативни инструменти за подобряване на резултатите на работа при зачитане на околната среда.

272B1G постига забележима икономия на електричество като същевременно осигурява желаната продуктивност, благодарение на ергономични характеристики, вкл. IPS технология, LowBlue режим и стойка Smart Ergo Base. Мониторът отговаря на последните стандарти за консумация енергия, потвърдено от сертификата Energy Star 8.0.

Philips 272B1G е специално проектиран за минимален екологичен отпечатък. Съответствието на стандартите RoHS означава, че в монитора не се използват олово, живак и PVC/BFR. Нещо повече, всички пластмасови части на корпуса и опаковъчни материали подлежат на 100% рециклиране.

Стойката SmartErgo Base позволява мониторът да бъде разположен на оптимална позиция
(снимка: MMD)

Сред технологиите, които помагат на Philips 272B1G да премине в по-висок енергиен клас, докато запазва отличното си представяне, е PowerSensor – тя засича отсъствието на потребителя чрез безвредни инфрачервени сигнали и автоматично намалява яркостта на монитора, за да постигне до 70% намаление на разхода за електроенергия.

Моделът включва и LightSensor технология, която настройва яркостта на картината в зависимост от светлинните условия в стаята. А опцията Zero Power слага край на паразитната консумация на енергия с просто натискане на физическия превключвател за 0 вата консумация.

Но това не е всичко. Philips 272B1G използва нова технология за LED подсветката, която осигурява яркостта и цветовете с много по-малко енергия. Енергийният клас A++ допълнително подчертава ефективността на модела.

За да допълни екологичните функции за пестене на енергия, Philips добавя Zero Power Consumption превключвател. Той е разположен на гърба на монитора и напълно прекъсва връзката със захранването от мрежата. Така се гарантира нулева консумация на енергия, което намалява допълнително въглеродния отпечатък.

Всички пластмасови части на корпуса и опаковъчни материали подлежат на 100% рециклиране
(снимка: MMD)

Philips 272B1G предлага панел с 1920×1080 Full HD резолюция, изработен по IPS технология, която постига живи и кристални изображения, видими от почти всякакви ъгли. IPS панелите се отличават с точност на цветопредаването и равномерна яркост. Технологията Adaptive-Sync осигурява безупречно възпроизвеждане на видео.

Умората в очите, причинена от продължителна работа пред екрана, не е проблем с Philips 272B1G. Технологиите LowBlue и Flicker-free щадят очите, докато настройващата се стойка SmartErgo Base позволява мониторът да бъде разположен на оптимална позиция, за да се намали физическото напрежение от работния ден.

Philips 272B1G е наличен на българския пазар от юни 2020 на препоръчителна крайна цена от 448 лв. с ДДС.

Коментар