Apple затваря повторно магазини заради коронавируса

Наскоро отворени, някои магазини на Apple в САЩ отново ще станат недостъпни
(снимка: Apple)

Apple планира да затвори някои от своите магазини във Флорида, Аризона, Северна и Южна Каролина, поради увеличаване на честотата на коронавирусните инфекции в тези райони, съобщи Блумбърг.

Миналия месец компанията започна да отваря магазините си в САЩ, след като разпространението на вируса се забави. Тази седмица бяха отворени 154 от общо 271 магазина Apple Store.

Но наскоро броят на заразените с коронавирус започна да нараства, в резултат на което Apple  планира отново да затвори някои от търговските си обекти в регионите с най-висок процент на заболеваемост.

По всяка вероятност компанията ще затвори Apple Store магазини в щати, където броят на случаите на заразените от коронавирус бързо нараства.

Твърди се, че Apple ще затвори 11 магазина, но все още не е ясно кои от тях. В момента компанията е отворила всичките си 18 търговски обекта във Флорида, пет в Аризона и един в Южна Каролина.

Apple вече официално обяви, че отново ще затвори някои магазини, за да предотврати увеличаване на разпространението на вируса, като същевременно компанията ще следи отблизо по-нататъшното развитие на пандемията.

Коментар