NetLimiter – помощник за контрол на интернет трафика

NetLimiter дава пълен контрол върху трафика на свързаните към интернет приложения
(екранна снимка: NetLimiter)

Ако сте опитен интернет потребител, вероятно познавате поне една от помощните програма за контрол на трафика. Това са полезни инструменти, когато става въпрос за управление на мрежовата връзка и приложения, които я използват без ваше знание. Един такъв софтуер е NetLimiter.

Инсталацията на програмата изисква рестартиране на системата, но чакането си струва. За нула време ще разберете кои приложения и до каква степен източват вашата интернет връзка. Основният прозорец на програмата показва скоростта на изтегляне и качване (даунлоуд и ъплоуд) на активните процеси и подробна информация за входящите и изходящите връзки.

NetLimiter ще ви позволи да зададете конкретни правила за която и да е от избраните връзки, да ограничите трафика само до входящ и изходящ, както и до определен обем мегабайти. Освен това програмата позволява ограничаване на някои връзки до определен период от време и избягване на задръстването в пикови часове.

Ако нова връзка консумира твърде много честотна лента и не искате да отделяте време, за да ограничите достъпа й , можете просто да прекратите нейната активност. В случай, че не сте сигурни какви действия трябва да предприемете за определена връзка, функциите whois, ping и traceroute ще ви бъдат от полза, като ви предоставят повече информация.

Полезни са и възможностите за филтриране – чрез тях можете да зададете конкретни правила за трафик за набор от програми или набор от IP адреси. Можете също така да посочите потребителски акаунти, които могат да наблюдават или контролират настройките, за да избегнете нежелан достъп до приложението.

Нещо повече, NetLimiter включва собствена защитна стена с базови функции. Всичко това, в допълнение към интуитивния и лесен за усвояване потребителски интерфейс, прави този инструмент привлекателен избор за контрол на интернет трафика.

Даунлоуд: NetLimiter

Коментар