Безжичен рутер, сторидж и фоторамка в едно

Уникално безжично устройство предложи мрежовата компания D-Link. Мултифункционалният маршрутизатор DIR-685 идва с възможности за вграден диск за съхранение, с FTP и принт сървър, както и с активна фото рамка върху цветен LCD екран.
Устройството разполага с всички функции на 802.11n Wi-Fi маршрутизатор от висок клас, комбинирани с възможности за съхранение на данни (NAS), SharePort технология за споделяне на принтери, скенери, външни дискове и флаш памети. На предния панел е разположен 3.2-инчов LCD екран за работа с изображения, показване на настолни приложения и проследяване на настройките и параметрите на мрежата.
Всички тези функции превръщат D-Link Wireless DIR-685 в "дигитално бижу за модерния цифров дом", посочиха от компанията. Включването на LCD екран в устройството позволява на потребителя да преглежда в графичен вид състоянието и активните параметри на безжичната мрежа, да разглежда цифрови снимки при качество с до 1.6 милиона поддържани цветове, да гледа поточно видео, да се запознае с прогнозата за времето или да ползва любимите си интернет приложения в реално време.
Ефектният дизайн на новия маршрутизатор е възможен, благодарение на вградените вътрешни антени. Възможностите за добавяне на 500GB 2,5” SATA диск за съхранение предвиждат и поддръжка на UPnP сървърни функции, както и опция за достъп до BitTorrent съдържание.
В устройството е вграден и FTP сървър, който позволява достъп до документи, снимки, музика и файлове както от локалната мрежа, така и дистанционно през интернет.
"DIR-685 не само предлага едновременно функционалности на рутер, NAS сторидж, FTP и принт сървър, но и идва при потребителя в стилна и компактна форма, която лесно намира своето място в дома", коментира Олег Стоянов, технически директор в D-Link България.
Чрез вградената D-Link Green технология маршрутизаторът спомага за пестене на електроенергия по няколко различни начина:
  • автоматично разпознаване на текущата активност на портовете и установяване дължината на наличните Ethernet кабели, като съответно настройва необходимата консумация на енергия;
  • консолидиране на всички ключови функции в едно и избягване на нуждата от захранване но 4-5 отделни устройства;
  • използване на режима на готовност, в който LCD екранът се изключва автоматично при неизползване за определен период от време.
Като цяло рутерът може да осигури средно спестяване на до 30 процента от консумираната в аналогични случаи енергия.
Двата USB порта на задния панел на DIR-685 позволяват използване на SharePort технология за лесно споделяне на USB устройства като принтери, мултифункционални машини и външни дискове от всяка една точка на дома или офиса. Това е възможно чрез превръщане на USB портовете в бързи комуникационни точки с иновацията USB върху TCP/IP.
За управлението на фото рамката върху предния панел D-Link си партнира с FrameChannel – безплатна интернет услуга, която осигурява достъп, редактиране и разглеждане на снимките.

Коментар