Windows File Recovery – възстановява данни безплатно

Загубата на данни понякога е много болезнена, но все пак нещата са поправими
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна полезен софтуерен инструмент за потребителите на Windows 10, който ще им помогне да възстановят случайно изтрити или загубени по някаква причина данни.

Приложението Windows File Recovery е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина Microsoft Store. Инструментът използва интерфейс с команден ред за възстановяване на снимки, документи, видео и други типове данни.

Microsoft твърди, че възстановяването е възможно дори когато потребителят е изтрил всички данни от диска и не може да ги възстанови от кошчето. Софтуерът поддържа също възстановяване на данни от включени към компютъра USB устройства и SD карти памет.

Windows File Recovery не поддържа обаче работа с мрежови и облачни хранилища. Приложението възстановява файлове с най-различни формати, вкл. JPEG, PDF, PNG, MPEG, Office, MP3, MP4 и ZIP, и е съвместимо с файлови системи NTFS, FAT, exFAT и ReFS.

Даунлоуд: Windows File Recovery

Коментари по темата: „Windows File Recovery – възстановява данни безплатно”

добавете коментар...

  1. haha

    При наличие на толкова много чудесни графични решения, които са с приятелски интерфейс, тази глупост, която ни връща към ерата на DOS, е обречена на самота. Никой няма да започне да пише команди и да внимава / ли натиска или \. За какво му е на съвременния младеж да ползва команден ред? Знам, че много от нас са благодарни на DOS за истинска работа с файлова система, но днес на кого му е нужно това? Съвременните деца нямат нужда от тези знания. Системите са създадени така, че да не им е нужно. Повечето от тях са в облака и никога няма да се върнат към писане на текстови команди. Ако имат нужда от възстановяване на файлове, само един поглед към “Winfr C: E: /extensive /n \Users\\Pictures\*.JPEG /n\Users\\Pictures\*.PNG” ще ги убеди, че трябва да си намерят нещо, което върши може би и по-добра работа, но има 2 бутона за решаване на проблема.

Коментар