Неизвестен прехвърли биткойни за близо $1 милиард

Операция със 100 хиляди биткойна разбуни духовете на пазара за криптовалути
(снимка: CC0 Public Domain)

Вчера от един от портфейлите с криптовалути са прехвърлени 101 857 биткойна, което се равнява приблизително на 933 млн. долара. Въпреки че операцията стана достояние на широката публика, не е ясно кой и на кого е прехвърлил толкова значителна сума.

Според наличните данни, неизвестният е извършил трансфер, за който се предполага, че не е свързан с бизнес или борса, коментира Vice. Това означава, че най-вероятно собственикът на портфейла е частно лице.

Не може обаче да се изключи напълно вариант портфейлът да принадлежи на борса за криптовалута или на някоя компания. Прехвърлянето на повече от 100 хиляди биткойна бе обявено от бота Bitcoin Block Bot, който следи операциите в крипто-услугата.

Ако биткойн портфейлът принадлежи на някого законно, тогава този трансфер най-вероятно означава инвестиране в бизнес, купуване на скъпи стоки, плащане на услуги или просто продажба на криптовалута.

Споменатият портфейл е най-големият сред анонимните, тъй като другите два от Топ 3 вече са идентифицирани. Известно е, че те принадлежат на две криптоборси и се използват за съхранение на средства на потребители.

Възможно е портфейлът, в който са били съхранявани повече от 100 хиляди биткойна, също да е собственост на криптоборса.

През май тази година се състоя поредното разполовяване на биткойн, след което размерът на възнаграждението за копачите, които добавят нов блок към блокчейна, беше намалено наполовина – от 12,5 на 6,25 биткойна.

Коментари по темата: „Неизвестен прехвърли биткойни за близо $1 милиард”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Оф ае аз бях просто

  2. Anonymous

    Some speculate to make my whale wallet not spendable.

    Pure nonsense.

  3. Anonymous

    Just a month ago, CryptoPotato reported on another transaction of just 50 bitcoins.

    The exciting thing about it, however, was that the amount was a reward for mining a block 11 years ago.

    This happened on February 9th, 2009. Since then, the wallet has been dormant.

  4. Anonymous

    такса трансфер 0,48$

Коментар