Отново хванат асемблатор с пиратски софтуер

Служители на сектор Икономическа полиция при Пето РПУ-МВР София извършиха вчера специализирана проверка на асемблаторската фирмa „Кт” ЕООД в София, съобщи Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС), с чието съдействие е проведена акцията.
Клиентската компютърна конфигурация и още две системи с инсталирани нелицензирани копия на компютърни програми на компании-членки на СИБС са иззети като доказателства по образуваното дознание за престъпление по чл.172а от Наказателния кодекс.
Въпреки усилията на някои от най-големите издатели на бизнес софтуер за по-добро обслужване на крайните клиенти при асемблаторите на компютри чрез заздравяване на ОЕМ дистрибуторския канал, все още съществуват недобросъвестни търговци, които предлагат за продажба асемблирани компютърни системи с инсталирани нелицензирани копия на най-популярните софтуерни продукти”, посочиха от СИБС.
Полицейската акция е проведена в рамките на наскоро стартиралата кампания на СИБС „Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”, която цели да повиши бизнес етиката в дистрибуторския канал и да въведе мерки за ефективно управление на софтуерните активи в малките и средни предприятия.
Очаква се настоящата кампания и предвидените в програмата на Съвета за защита на интелектуалната собственост към Министъра на културата мерки за противодействие на интелектуалното пиратство да доведат до спад в нивото на софтуерното пиратство у нас. Според данните на наскоро публикуваното проучване на IDC, за втора поредна година нивото на пиратство остава 68%.

по темата: „Отново хванат асемблатор с пиратски софтуер”

добавете коментар...

  1. ИмеПрезиме

    Абе няма такава фирма в София бе ??? Има старозагорска фирма КТ ЕООД, ама софийска няма. Сега старозагореца да съди СИБС и Пето РПУ за уронване на престижа и доброто му име, хахаха

Коментар