Chrome ще отваря мигновено затворени табове

Браузърът Chrome ще улесни потребителите при отваряне на табове
(снимка: CC0 Public Domain)

Google работи върху нова функция на своя браузър Chrome, която ще позволи на потребителите да отварят наскоро затворени раздели (табове) почти мигновено, съобщи тематичният сайт 9to5Google.

В момента, при затваряне на таб в Chrome, данните в паметта се освобождават незабавно , за да се намали натоварването на устройството. Вместо това тестовата функция ClosedTabCache позволява на Chrome да „замрази” данните от табовете в специален кеш за кратко време.

Така, ако потребителят реши да отвори отново раздела няколко секунди след затварянето му, няма да е необходимо всички данни да се презареждат напълно и табът ще се отвори много бързо.

Очевидно ще минат поне няколко месеца преди новата функция за бързо отваряне на табове да бъде внедрена в завършена версия на браузъра, достъпна за всички потребители.

Това е поредно подобрение на Chrome, което ще го направи по-удобен за потребителите – наскоро с се повиха информации, че Google работи и за драстично намаляване на консумацията на памет от браузъра.

Коментар