Илон Мъск предизвиква SEC с „червени шорти от сатен”

Илон Мъск се подигра със SEC, окуражен от успехите на Tesla на борсата
(снимка: Elon Musk / Instagram)

Илон Мъск обеща да шие червени шорти от сатен за тези, които затварят къси позиции и не вярват в дългосрочния растеж на Tesla, което е откровена закачка с членовете на американската Комисия по ценни книжа (SEC).

На фона на вчерашната новина, че доставката на автомобили Tesla през второто тримесечие превишават очакванията на анализаторите, акциите на компанията поскъпнаха значително – до 9% сутринта, като в края на деня ръстът беше коригиран до 7,95%.

В пика си пазарната капитализация на Tesla достигна 224 милиарда долара. Към днешна дата компанията за електромобили струва почти 208 милиарда. Toyota със своите 171,23 милиарда е далеч зад нея.

Заради всичко това, Илон Мъск е в приповдигнато настроение. За онези инвеститори, които не вярват в дългосрочния успех на компанията и предпочитат да затварят къси позиции, той обеща в Twitter да шие „невероятни шорти от блестящ червен сатен със златен кант”.

Нещо повече, Мъск планира да изпрати партида от такива къси панталони до „Shortseller Enrichment Commission”, за да ги утеши в тези трудни времена. Такава комисия съществува само във въображението на самия Мъск, но съкращението SEC съвпада напълно с това на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, с която той имаше несъгласия, меко казано, през миналата година.

Така че не е трудно да си представим кой ще стане краен бенефициент на ексклузивните трикотажни изделия на Tesla. Може би с времето подобни шорти ще се превърнат в колекционерски продукт и могат да се продават много добре.

Коментари по темата: „Илон Мъск предизвиква SEC с „червени шорти от сатен””

добавете коментар...

  1. :D

    Евтините измами на американските борси 😀

    На MS им трябваха 30 години да продават софтуер при близо 90% пазарен дял, с марж на печалбата от над 80%, за да стигнат $100 милиарда капитализация.

    На тоя калъф със свръхнадценените щайги, дето 99% от технологиите са на чужди компании – $224 милиарда – да, да, ей с’я.

    Абсолютна пирамида.

Коментар