iPhone XR е най-ликвидният смартфон, сочи проучване

iPhone XR е най-изгодният смартфон от гледна точка на ликвидност, сочи проучване
(снимка: Apple)

Не е тайна, че смартфоните на Apple се отличават от останалите по своята ликвидност. Това се потвърждава за пореден път от изследване на сайта SellCell, който сравнява цените на смартфоните – за последните две години именно един модел на Apple е загубил най-малко от стойността си.

iPhone XR е най-изгодният смартфон от гледна точка на ликвидност в рамките на последните две години. Моделът с 64GB памет е поевтинял за този период с 53,2% – от 749 до 350,50 долара. Става въпрос за средна цена на смартфона в офертите на онлайн търговците, пояснява Gizchina.

„Много потребители смятат, че iPhone е твърде скъп, но често установяват, че когато правят транзакции втора употреба няколко години по-късно, iPhone е по-ценен от другите марки смартфони”, коментират от SellCell.

Изследването обхваща устройства на Apple, Samsung, Google, Sony и LG. Липсват данни за популярни брандове като Xiaomi, Huawei и Motorola. За сравнение, Galaxy S9 с 64GB памет е поевтинял за две години със 75,9%, а моделът LG G7 ThinQ е загубил 89,7% от стойността си.

iPhone XR не е изключение сред устройствата от Apple. Стойността на iPhone XS Max намалява с 56,8% за две години, а на iPhone XS – с 56%, тоест техните показатели за ликвидност са сходни с тези на iPhone XR.

Статистиката показва, че около 51% от потребителите на iPhone заменят смартфона си на всеки две години, докато 47% предпочитат да изчакат, докато техните телефони откажат да работят. Около 40% от потребителите на Android заменят устройствата си на всеки две години, а 58% изчакат да откажат да функционират, преди да ги заменят.

Коментари по темата: „iPhone XR е най-ликвидният смартфон, сочи проучване”

добавете коментар...

  1. Смартфонер

    След ябълката ще дойде на мода краставицата. Всеки човек да се гордее и размахва своята краставица.

Коментар