Състезание на еко коли – на пистата и в софтуера

Студенти от 29 страни се състезаваха, за да покажат чие превозно средство ще стигне най-далече с един литър гориво. Европейският "Shell еко-маратон" се проведе този месец на пистата Евроспийдуей в Лаушиц, Германия.

В тазгодишното състезание участваха 202 студентски отбора от европейски и световни университети и училища. Те използваха продукти и инструменти като Autodesk AliasStudio, за да разработят нови подходи за бъдещето на съвременния транспорт и горивната ефективност.
Това са същите индустриални инструменти за скициране, моделиране и визуализиране, използвани от професионалистите в автомобилната индустрия, които позволяват на студентите да осъществяват бързо своите проектантски виждания.
Autodesk, която е водещ разработчик на 2D и 3D проектантски софтуер, смята за много важно на студентите да бъдат преподавани практики за природосъобразно проектиране.
Много от студентите, които взеха участие в европейския „Shell еко-маратон 2009”, са използвали продукти на Autodesk при проектирането на печеливши превозни средства. Софтуерът позволява на студентите да изобразят дигитално своите идеи – от първоначалните скици до 3D концептуални модели, които след това могат да бъдат включени в дигитален прототип.
Чрез намаляване на зависимостта от физически прототипи и провеждане на взискателни тестове върху дигитален прототип, софтуер като Autodesk Inventor, например, може да осигури на отборите конкурентно предимство в изграждане и тестване на превозни средства, които изминават по-голямо разстояние с по-малко енергия.

по темата: „Състезание на еко коли – на пистата и в софтуера”

добавете коментар...

  1. DedoHujo

    И нащо знаме се ветрее на снимката. Справка: Нейде отзаде, при онея пичове с москвича. 😉

Коментар