Google може напълно да забрани AnTuTu в Android

Android смартфоните скоро могат да останат без приложение AnTuTu
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайското приложение AnTuTu е много популярно за тестване на производителността на смартфоните. Толкова популярно, че много производители на смартфони използват резултатите от тестове, за да представят новите си продукти, да покажат колко мощни са техните устройства.

Поради връзката на AnTuTu с Cheetah Mobile, Google премахна приложенията AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark и AnTuTu Benchmark от Google Play през март тази година. Сега услугата Google Play Protect започна да предупреждава потребителите, които инсталират AnTuTu от странични източници, че това приложение е опасно и може да събира данни, които да се използват за проследяване на местоположението.

Засега потребителите могат да игнорират предупреждението и да продължат инсталацията, но скоро приложенията AnTuTu няма да могат да бъдат инсталирани на устройства с операционна система Android, съобщава Gizmochina.

Освен това, ако посетите сайна на AnTuTu през браузъра Chrome, ще получите и предупреждение за сигурност, че той съдържа злонамерени приложения, които могат да събират данни за проследяване на вашето местоположение.

Все още няма коментар от AnTuTu за последните новини. Още през март, когато приложенията бяха премахнати от Google Play, компанията заяви, че не принадлежи на разработчика Cheetah Mobile, чиито приложения няколко пъти нарушават правилата на Google Play.

Коментари по темата: „Google може напълно да забрани AnTuTu в Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Я аа брей … бре … какава наглост?!

    Чичко Гугъл може всичко … може да събира данни, които да се използват за проследяване на местоположението е нищожна част на фона на другите неща които краде и продава от хората.

    Самия Google Play събира огромни количества лични данни и следи хората по цял свят с хардуерно набити идентификатори.

    Няма чисти всички компании мърсуват и се гаврят с доверието и наивността на хората.
    За туй ххх и онуй ххх само разумните и мислещи индивиди няма да ползуват телефончето за нищо друго освен разгонвор и sms.

  2. Българин

    Само американските служби могат да ни следят легално!

Коментар