Първа алфа версия на мобилния браузър Fennec

Дългоочакваният мобилен уеб браузър на Mozilla вече е достъпен в тестова версия за операционна система Windows Mobile 6. Компанията пусна вчера първа алфа версия на Fennec, предназначена за разработчици и тестери.
Алфа 1 предлага по-ефективно управление на паметта, спрямо предварителната версия. Контролите на потребителския интерфейс (UI) вече са напълно CSS-базирани, което позволява на разработчиците по-лесно да настройват UI, според различните размери на екрана и резолюции на хендсетите.
Fennec поддържа допълнителни модули (Add-ons), които, според разработчика, осигуряват отвореност и иновации. Интерфейсът ще се променя, но като функционалност настоящата версия дава представа за посоката, в която се развива браузърът, посочва Mozilla.
Алфа 1 е разработена с презумпцията за използване със смартфона HTC Touch Pro. На този етап Mozilla не препоръчва Fennec като приложение за основно сърфиране, поради проблеми с производителността.
Версията е насочена изключително към разработчици и тестери. Целта е да бъдат привлечени заинтересовани разработцици на приложения за платформа Windows Mobile и потребители, които желаят да помогнат за усъвъръшенстване на продукта.

Коментар