Приходите на Huawei растат, въпреки санкции и пандемия

Huawei бележи ръст на приходите и печалбата за първите шест месеца на годината
(снимка: Huawei)

Приходите на Huawei нараснаха с 13% през първата половина на 2020 г., въпреки пандемията и трудните отношения между САЩ и Китай, става ясно от официален финансов отчет на компанията.

В периода януари-юни 2020 г. приходите на китайския гигант възлизат на 64,9 млрд. долара, което е с 13,1% повече, в сравнение със същия период на миналата година. Нетната печалба възлиза на 9,2% от тази сума.

Тъй като страните по света се борят с пандемията COVID-19, информационните и комуникационни технологии се превърнаха не само в най-важния инструмент за борба с вируса, но и в двигателя на икономическото възстановяване, отбелязват от компанията.

Huawei потвърди ангажимента си да работи с телекомуникационните оператори и индустриалните партньори за поддържане на стабилни мрежови операции, ускоряване на дигиталната трансформация и подкрепа на усилията за овладяване на локалните огнища на заразата и възобновяване на местните икономики.

Компанията подчертава, че ще продължи да изпълнява задълженията си към клиентите и доставчиците, както и да върви напред и да допринася за глобалната цифрова икономика и технологичното развитие, независимо пред какви предизвикателства ще се изправи в бъдеще.

Коментари по темата: „Приходите на Huawei растат, въпреки санкции и пандемия”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Има една точна дефиниция за трол – изпълзява първи.

  2. Фофуфен

    Фофу трола обижда на трол ;)))
    Това е ироничната саркастична поетичност на свободните медии ;)))
    Радвам се за китайчетата. Някой поне се развива в тези времена.

  3. Фофу

    Стига ми мозъка ако не друго, да видя изпълзял трол и да му напомня, че е … изпълзял трол.

  4. Българин

    Фофу, трол нещастен. Да кажеш нещо по темата или мозъка ти стига само да ръсиш идиотщини?

  5. Фофу

    Безродника, извинете Българина изкара за един банкет на Позитано.

  6. Българин

    Хората предлагат високи технологии на достъпни цени. Нормално да растат приходите. САЩ вече предлагат само санкции ако не слушаш или ниски технологии на високи цени.

Коментар