Windows 10 се връща към нормален ритъм на обновяване

От този месец потребителите на Windows 10 отново ще получат незадължителни ъпдейти
(снимка: Microsoft)

Коронавирусният режим на обновяване на Windows 10 приключва. Microsoft възобновява нормалния ритъм за актуализации на операционната система, съобщават специализирани уеб ресурси.

През март Microsoft обяви, че временно преустановява незадължителните обновявания на всички поддържани версии на Windows, включително сървърните, поради пандемията от коронавирус. Сега компанията се връща към стандартен режим на актуализации, съобщи Windows Latest.

От май насам излизаха само задължителни актуализации на сигурността на Windows 10, но вече потребителите на най-популярната десктоп платформа ще получават и незадължителни ъпдейти. Традиционно, подобни обновявания излизат в третата или четвъртата седмица на месеца.

В официално съобщение Microsoft информира, че от юли ще възобнови актуализациите на Windows 10 и Windows Server, които не са свързани със сигурността, за версии 1809 и по-нови. Това, според компанията, няма да повлияе на регулярните ъпдейти всеки втори вторник на месеца (Update Tuesday).

Нормализирането предполага, че следващата незадължителна актуализация на Windows 10 може да се очаква съвсем скоро – още в четвъртък тази седмица, на 24 юли.

Коментар