AMD вижда светлина в тунела на кризата

AMD очаква отново да печели към края на настоящата година. Оптимизмът й се подхранва от потенциала за оздравяване на компютърния пазар.
На форума Reuters Global Technology Summit шефът на AMD Дирк Мейер е заявил, че основният бизнес на компанията ще завърши с положителен резултат, ако ситуацията на РС пазара се подобри през втората половина на годината.
Прогнозата на Мейер се отнася до поделението на AMD, което се занимава с разработка на чипове. Производството на процесорите вече е в ръцете на GlobalFoundries – съвместна компания на AMD и арабски инвеститори. За нея Мейер не се ангажира с прогноза.
AMD завърши реорганизацията на бизнеса си в условия на икономическа криза. Компанията е успяла да намали разходите до ниво, което й позволява да не работи на загуба при приходи от 1,3 млрд. долара на тримесечие.
AMD планира също да навлезе на нови сегменти от пазара, в частност с процесори за евтини десктопи и нетбуци, където в момента властва Intel с нейния Atom. Според компанията, разликите между ноутбуците и нетбуците ще изчезнат скоро.

Коментар