ТехноЛогика участва в Деня на доброволчеството

Софтуерната компания ТехноЛогика се присъедини към инициативата на Американската търговска камара и фондация “Помощ за благотворителността в България” (BCAF) „Ден на доброволчеството” на 16-ти май, като облагороди площадката за игра на децата от Дома за медико-социални грижи в гр. Перник. Служители на компанията почистиха, боядисаха и направиха по-приветливи люлките, пързалките, катерушките и пейките в двора на социалното заведение.

В този дом живеят 60 деца на възраст между 0 и 3 години. Институцията разчита на държавна издръжка, която е крайно недостатъчна, за да се покрият всички нужди на децата. От 2005 г. ТехноЛогика пое ангажимента да подпомага материално и финансово Дома за медико-социални грижи за деца.

Служителите на фирмата приеха за лична кауза обгрижването на децата подобряването на условията на живот им в дома. До момента с помощта на ТехноЛогика и нейният екип са ремонтирани и оборудвани 4 кухни в сградата, подменени са старите и изгнили шкафчета за дрехи с нови такива. Коледната картичка на фирмата за 2007 г. беше нарисувана от момченце, отглеждано в дома и всички партньори и клиенти я получиха с надеждата и те да се присъединят към каузата на ТехноЛогика за грижа за изоставените деца. Сумата, която компанията обичайно отделя за поздравителни картички беше предоставена на Дома. Ежегодно се събират и даряват пари, дрехи, играчки, храни необходими за отглеждането на малчуганите.

Решението да се поеме грижата за Дома за медико-социални грижи за деца, гр. Перник бе естествено продължение на дългогодишно развиваната и устойчива социално-отговорна политика на компанията, която спечели първа награда в категорията „Инвеститор в образованието” на Годишните награди на ББЛФ за социално-отговорен бизнес за 2008 г. и подкрепя финансово различни инициативи в областта на културата, образованието, представянето и промотирането на България.

През пролетта на 2009 г., бяха дарени чисто нови пързалка и люлка, които подмениха част от старите амортизирани и счупени катерушки в двора. Именно на облагородяване на пространството около тях бе посветен Деня на доброволчеството, в който се включиха 25 служители на ТехноЛогика.

„Ние, от компанията, се надяваме с този малък жест да направим живота на децата по-приятен и слънчев, въпреки че са лишени от родителска обич. Няма нищо по-хубаво от двор, огласен от детски смях и глъч. Ще продължим да се грижим за тях по всички начини, защото смятаме, че това е наш дълг и отговорност.”, каза Огнян Траянов, управител на ТехноЛогика.

Коментар