Излизат 7-нм процесори Ryzen 4000 с вградена Radeon графика

Ryzen 4000 е първият в света 7-нм x86 настолен процесор с вградена графика
(снимка: AMD)

AMD обяви първите в света x86 настолни процесори по усъвършенствана 7-нм технология с вградена графика, насочени както към домашните потребители, така и към корпоративните сегменти.

Сериите чипове за настолни РС – Ryzen 4000 с Radeon графика и Athlon 3000 с Radeon предлагат най-модерната процесорна технология на пазара, заедно с най-добрата графична производителност в настолен процесор, подчертаха от компанията.

Новите процесори Ryzen 4000 G осигуряват желаната производителност и енергийна ефективност за домашни потребители, геймъри, стриймъри и създатели на съдържание. Серията чипове с PRO технологии е решение от корпоративен клас с функции за сигурност на няколко нива.

Процесорите стъпват на АМ4 платформа, изградени са по 7-нанометров технологичен процес и са базирани на „Zen 2” архитектура на ядрото.

С бързи изчислителни ядра и мощна графика процесорите Ryzen 4000 G-серия предлагат производителност, достатъчна за игри и създаване на съдържание, без необходимост от дискретна графична карта. AMD Athlon 3000 G-серия са насочени към компютрите от стартово ниво.

За корпоративни изчислителни среди са предназначени настолните Ryzen PRO 4000 серия и Athlon PRO 3000 серия. Те съчетават висока производителност с множество нива на защита, подходящи са и за отдалечено използване. Функциите на сигурност включват AMD Memory Guard и AMD Secure Processor.

Настолните процесори Ryzen 4000 G-серия се очакват в системи от OEM партньори като Lenovo и HP през третото тримесечие на 2020 г. Ryzen PRO 4000 серията идва с машини от системни интегратори от 21 юли т.г., както и от OEM партньори на AMD по-късно през есента.

Коментар