AOC U32U1 – премиум дисплей, проектиран от Studio F.A. Porsche

AOC U32U1 е насочен към потребители с високи естетични изисквания
(снимка: AOC)

Професионалният 31,5-инчов монитор AOC U32U1, носител на Red Dot Design Award 2019, вече е в магазините. Той е резултат от комбинацията на смелия дизайн на световно известната дизайнерска агенция Studio F.A. Porsche и върховата дисплейна технология на AOC.

„Design by Studio F. A. Porsche” е синоним на завършен и рафиниран продуктов дизайн, приеман с възхищение по целия свят. Затова не е изненада, че този 4-странен безрамков дисплей получи престижната Red Dot Design Award. Премиум бизнес мониторът с 4K резолюция и VESA DisplayHDR 600, насочен към почитащите дизайна професионалисти, както и домашни потребители, вече е наличен в търговската мрежа.

Изключителен дизайн

С промяната на възприятието на хората за работа и личен живот, те все повече поставят под въпрос стриктното диференциране на продуктите, предназначени за професионална и персонална употреба. Дизайнът на U32U1 отразява това.

Мониторът е насочен към потребители с високи естетични изисквания и чертае тенденции в класическия мебелен дизайн. Триножникът от цилиндрични профили създава визуална лекота и позволява на модела да се отличи във всяка среда и при всяка употреба.

Безрамковият и въртящ се дисплей стои върху блестяща метална стойка
(снимка: AOC)

AOC U32U1 изпъква и с други върхови дизайнерски характеристики: 4-странния безрамков, тънък и въртящ се дисплей стои върху блестящата си метална стойка, която се настройва по височина до 120 мм. Алуминиевата задна плоча със заоблени ъгли, която приютява всички кабелни конектори, създава фин контраст с тъмно сивия капак.

Истинска функционална новост е, че плочата запазва позицията си, когато дисплеят бъде завъртян във вертикална позиция, така че кабелите не променят мястото си. За още по-голяма гъвкавост, дисплеят идва с VESA отвори за монтаж на външна стойка или на стена.

Резолюция и цветове

Големият 31,5-инчов IPS дисплей идва с 4K/UHD резолюция (3840×2160 пиксела). Благодарение на съответствието на стандарта VESA Display HDR600, екранът предлага 10-битова дълбочина на цвета, която осигурява 1,07 милиарда цвята.

Алуминиевата задна плоча със заоблени ъгли приютява всички кабелни конектори
(снимка: AOC)

Изображенията блестят с впечатляващ контраст и цветови обхват от най-яркото бяло до най-дълбокото черно. Дисплеят покрива 135% от цветовото пространство sRGB, 100% от AdobeRGB и 98% от DCI-P3, което го прави избор за професионалисти, занимаващи се с видео и фотография, както и за ентусиасти и дизайнери.

Свързаност

Освен с DisplayPort 1.4 конектор, този монитор разполага с HDMI 2.0, както и с USB-C порт и USB 3.2 хъб. USB-C връзката осигурява DisplayPort Alternate Mode за прехвърляне на видео с най-висока резолюция от лаптоп или друг компютър. USB захранването може същевременно да зарежда лаптопа с до 65 W, а USB 3.2 прехвърлянето на данни гарантира светкавични скорости на трансфер.

AOC U32U1 е наличен в търговската мрежа у нас на препоръчителна крайна цена от 1869 лв. с ДДС.

Коментар