ЕС спешно трябва да диверсифицира 5G доставките

ЕК призова за спешни мерки за диферсификация на доставчиците на 5G
(снимка: CC0 Public Domain)

Държавите от ЕС трябва да предприемат спешни действия за диверсификация на своите доставчици на 5G технологии, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на Европейската комисия.

Анонсът дойде на фона на засиления американски натиск върху Европа да последва примера на Великобритания и да забрани на китайската Huawei да участва в търговете за изграждането на 5G мрежи.

„Необходимо е спешно да се постигне напредък, за да се смекчи рискът от зависимост от високорискови доставчици, също така с оглед намаляване на зависимостите на ниво [Европейски] Съюз”, каза изпълнителната власт на ЕС.

Комисията докладва за напредъка, постигнат от 27-те държави от ЕС в изпълнение на строгата линия, договорена през ноември миналата година, относно проверката на доставчиците на 5G технологии.

Коментари по темата: „ЕС спешно трябва да диверсифицира 5G доставките”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Трола безродник никне навсякъде да ръси и да изкарва хлебец.

  2. Българин

    САЩ вече изостават технологично в редица области. Веднъж ще изнудят васалите си да им бъдат предани, втори път ще ги заплашат … накрая трети път няма да има. Докато САЩ измислят 5Г мрежата, Китай вее ще въвеждат 6Г. Изостанеш ли веднъж, няма наваксване.

Коментар