Intel освобождава технологичния си директор

Неудачите на Intel в прехода към 7 нанометра провокираха организациони промени
(снимка: Walden Kirsch/Intel Corporation)

Intel прибягна до сериозна реорганизация на технологичното си подразделние, както и до кадрови промени на най-високо ниво. Това бе очаквано, предвид изоставането на компанията в прехода към 7 нанометра.

Изпълнителният директор Боб Суан обяви промени в технологичната организация и ръководството на компанията, призвани да подобрят фокуса и отчетността при усвояване на технологичнитe процеси.

Подразделението TSCG (Technology, Systems Architecture and Client Group) ще бъде разделено на пет отдела, чиито ръководители ще докладват директно на изпълнителния директор.

Бившият директор на TSCG Мърти Рендюнтала, който се присъедини към Intel от позицията на вицепрезидент на Qualcomm през 2015 г. и за първи път оглави създадената тогава „Client and Internet of Things Businesses and Systems Architecture Group”, ще напусне Intel на 3 август 2020 г.

Задачите на TSCG са разделени между пет отдела, както следва: Развитие на технологиите; Производство и експлоатация; Проектиране; Архитектура, софтуер и графика; Верига за доставки.

Обявените организационни промени влизат в сила веднага, става ясно от официално съобщение на компанията, която се явява най-големият производител на РС процесори, но напоследък отстъпва позиции на AMD.

Коментари по темата: „Intel освобождава технологичния си директор”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Неудачите на Intel в прехода към 7 нанометра

Коментар