Apple отлага пускането на новия iPhone 12

Apple обяви официално, че тази година ще пусне по-късно от очакваното новия iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

В потвърждение на ширещите се слухов Apple обяви официално, че ще забави пускането на пазара на новия си смартфон iPhone 12. Очакваше се моделът да се появи през септември, но вероятно това ще стане през октомври.

Вчера, при обявяване на резултатите за третото тримесечие на фискалната година, лично финансовият директор на компанията Лука Маестри  потвърди, че линията смартфони iPhone 12 няма да излезе през септември тази година, а ще се забави с няколко седмици.

„Както знаете, миналата година започнахме да продаваме [новия] iPhone в края на септември. Тази година очакваме доставките да се забавят с няколко седмици”, каза Лука Маестри.

Това означава, че доставките на iPhone 12 могат да стартират през октомври или дори през ноември на текущата календарна година. Точната дата на представянето ще бъде обявена от компанията допълнително.

Според анализатора Джон Просер, който вече доказа, че е надежден източник на предварителни информации, свързани с Apple, линията смартфони iPhone 12 и новите iPad на компанията ще се появят на пазара през октомври.

В допълнение, източници от веригите за доставки твърдят, че няма шанс iPhone 12 и дори следващите модели iPhone 13 да предложат дисплеи с честота на опресняване от 120 Hz.

Коментар