Задава ли се китайска катастрофа за Apple

Китайците могат да спрат да купуват iPhone, ако нямат достъп до приложението WeChat
(снимка: CC0 Public Domain)

Документ, подписан от американския президент Доналд Тръмп за предстояща забрана на различни китайски приложения, включително WeChat, заплашва продажбите на смартфони iPhone в азиатската страна.

На пръв поглед може да изглежда неразбираемо каква е връзката между тези две събития. Забраната ще доведе до това, че Apple няма да може да разпространява WeChat чрез своя магазин за приложения – не само в САЩ, но и в останалия свят. Всички транзакции, свързани с WeChat, ще бъдат блокирани.

Но за китайските потребители WeChat е не просто инструмент за комуникации. Приложението е заменило голям брой услуги, то се използва при покупки, пътувания и за извършване на различни други плащания. Много потребители на iPhone в Китай активно ползват WeChat всеки ден.

Собствениците на iPhone в Китай са длъжни да инсталират WeChat, тъй като в противен случай няма да могат да използват пълноценно своя смартфон. Ако им е невъзможно да инсталират WeChat на iPhone, тогава жителите на Китай и други потребители просто няма да купуват смартфони на Apple, отбелязва Блумбърг.

От ограничителните действия на правителството на САЩ спрямо китайските продукти могат да спечелят Huawei и други китайски компании. Платформата Android, за разлика от iOS, позволява на потребителите да изтеглят приложения, които не фигурират в официалния магазин.

Коментари по темата: „Задава ли се китайска катастрофа за Apple”

добавете коментар...

  1. Nikola

    Абе хора става въпрос за Китай какво се впрягате пък и apple стават нахални защото спират развитието на huawei за новите чипове с изкуствен интелект… аз лично не съм фен на нито една от 2 те компании.

  2. Тумба-лумба

    Само глупак би написал това. Само глупак, на когото краката мнооого миришат.

  3. Шибайте се

    Айфона е пълен ташак само глупак би си го купил

  4. Edge of the enlightening

    И ти също нищожество

  5. Radoslav Dimitrov

    Мошедниди долни доналд тръмп да умре дано вие нямате право да спирате iphone

Коментар