Xiaomi чертае бъдеще със смартфони, AI и IoT

Леи Джун прави промени в управлението на Xiaomi, за да реализира 10-годишна стратегия
(снимка: Mi Blog)

Леи Джун, главен изпълнителен директор и председател на Xiaomi, назначи четирима нови висши ръководители в Съвета на партньорите. Очаква се те да повлияят на бъдещото развитие на китайския технологичен гигант, в частност изглаждайки портфолиото от AI и IoT решения.

Управителното тяло, съставен от деветима партньори, сега включва петима от основателите на компанията. По думите на Леи Джун, „системата за партньорство е механизъм за колективно вземане на решения за основните корпоративни дела на Xiaomi и е отговорна за предаването на културните ценности на компанията”.

Новите назначения ще помогнат за изпълнение на 10-годишната стратегия на Xiaomi, съсредоточена върху смартфоните, изкуствения интелект (AI) и интернет на нещата (IoT), уточни CEO-то, цитиран от Gizmochina.

По-рано тази година Леи Джун заяви, че Xiaomi ще инвестира поне 50 милиарда юана (приблизително 7,2 милиарда щатски долара) в 5G, AI и IoT в продължение на пет години. Целта е разширяване на портфолио на Xiaomi от взаимосвързани електронни продукти и услуги, които се извършват или от Xiaomi, или от нейните партньори.

Обявените сега назначения в Съвета на партньорите са ход, който е в унисон с 10-годишния план за развитие на Xiaomi, обявен от Леи Джун в началото на 2020 г.

Коментар