Android приложенията стават достъпни в Windows 10

Android приложения се изпълняват в Window 10 като всички останали програми
(екранна снимка: Analy Otero Diaz / Twitter)

Microsoft добави полезно нововъведение в операционната система Windows 10, от което могат да се възползват потребителите на Andoid смартфони. Става въпрос за пускан на Android апликации в Windows 10 чрез приложението Your Phone.

Доскоро тази функция беше достъпна само за членове на тестовата програма Windows 10 Insiders, но сега Microsoft я предостави и на редовите потребители на Windows 10, които не участват в бета тестове. За това съобщи един от лидерите на Microsoft – Анали Отеро Диас на страницата си в социалната мрежа Twitter.

Подобреното интегриране на Android смартфони с Windows 10 бе обявено за първи път преди около две седмици на Unpacked събитие на Samsung. Новата функция позволява пускане на мобилни приложения директно на компютър с Windows 10.

Потребителите могат да стартират Android приложения от смартфона в отделен прозорец на своя РС, да ги прикачат към лентата със задачи и към менюто „Старт”, както всяка друга компютърна програма.

Засега новата функция работи с дълъг списък от смартфони на Samsung с Android 9.0 Pie и приложение Link to Windows, като поддържа само едно приложение в даден момент. До края на годината разработчиците ще осигурят възможност за пускане на множество Android приложения на Windows PC.

Що се отнася до компютъра, той трябва да има версия на Windows 10 поне от октомври 2018 г. или по-нова. Препоръчва се инсталиране на най-новите версии на Windows 10, Your Phone и Link to Windows. Също така смартфонът и компютърът трябва да бъдат свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

Коментар