Ръчен принтер печата дори на кожа и храна

DIY PrinterPods е способен да печата дори върху храна
(снимка: Xiaomi Youpin)

Нов ръчен принтер с необикновени възможности набира средства в платформата Xiaomi Youpin. Устройството може да печата текст и изображения на почти всяка повърхност.

Портативният DIY PrinterPods не се ограничава само до печат върху хартия, той може да печата още върху чаши, мобилни устройства, дрехи и дори на кожа и храна. За целта използва специални мастила.

Не е необходимо повърхността или предметът, върху който DIY PrinterPods печата, да са напълно плоски, а това прави принтерът наистина универсален. Потребителите ще могат да печатат и върху извити повърхности.

DIY PrinterPods печата на всякакви повърхности и предмети
(снимка: Xiaomi Youpin)

Необикновеният DIY PrinterPods е дълъг само 95 мм. Има елегантен дизайн и е лесен за използване, става ясно от публикуваните снимки.

Имайки такова устройство, човек може да печата по всяко време и на всякакви повърхности, дори и в движение. Принтерът приема разнообразни мастила, включително невидими, годни за ядене и водоустойчиви.

DIY PrinterPods е универсално и лесно за използване устройство
(снимка: Xiaomi Youpin)

Притежателите на DIY PrinterPods могат да използват шрифтове и шаблони по подразбиране от включените в приложението или просто да добавят свои, като качват изображения. В момента принтерът е достъпен за предварителни поръчка на цена от 72 долара.

Коментари по темата: „Ръчен принтер печата дори на кожа и храна”

добавете коментар...

  1. ха

    Готино звучи, но например открит е въпросът печатащата глава една и съща ли е? Да не се получи така, че печатайки върху хартия с канцерогенно мастило, а после на хляб с годно за ядене в крайна сметка да поглъщаш и остатъците от канцерогенното такова с което е печатано преди това?

    Иначе цената е наистина примамлива, но каква е гаранцията, че проектът не е фалшив? Не, че цената не изглежда реалистично разглеждано към вложените в продукта материали, но все пак и в kickstarter има неуспешни проекти, завлекли потребителите си финансово.

Коментар