Smart Sticky Note Printer – печата самозалепващи се бележки

Smart Sticky Note Printer е проектиран да работи с повечето устройства Echo
(снимка: Amazon)

Напук на възхода на всички видове „интелигентни” устройства, скромните ръкописни самозалепващи се бележки за напомняне за задачи все още се използват масово. Сега Amazon е решила да ги преобрази по свой собствен, високотехнологичен начин: с принтер, който ги отпечатва под диктовката на потребителя.

Иновативният Smart Sticky Note Printer е под формата на компактен термопринтер. Той не се нуждае от мастило. Вместо това потребителите го зареждат със сменяеми ролки хартия с лепкав гръб. Принтерът е безжично свързан със съществуващо съвместимо устройство Echo, което трябва да бъде разположено на не повече от десетина метра.

Когато потребителят мисли за нещо, което иска да си запише, за да не го забрави, той може да нареди на Echo да свърши тази работа. Достатъчно е да каже, например, „Алекса, отпечатай бележка „Косене на тревата след работа”, разказва NewAtlas.

Човек може да продиктува списък за пазаруване или да инструктира устройството да отпечата нещо като судоку пъзел. Принтерът изпълнява каквото е наредено, изрязвайки бележката от ролката с хартия, точно като принтер за касови бележки.

След това тази бележка може да се залепи на желано място, да се тикне в джоба или да се постави другаде, където потребителят желае.

Smart Sticky Note Printer бе представен като концепция на Amazon Day 1 Editions – своеобразен конкурс, в който компанията лансира идеи за продукти, които ще бъдат произведени само, ако са поръчани от достатъчен брой хора. Тъй като принтерът е получил необходимата поддръжка, той би трябвало да се появи на пазара някъде между юли и септември.