Thor 300 TKL RGB – клавиатура за поне 50 милиона клика

Thor 300 е механична клавиатура с яки бутони и невероятни светлинни ефекти
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Готова за лудешки игри или за неудържимо писане на много, ама много текст – механичната клавиатура Thor 300 TKL RGB на Genesis е готова да издържи най-малко 50 милиона удара. Имате ли смелостта да се опитате да я „стопите” от тракане?!

Който често пътува и носи със себе си компютъра, работата и забавленията, може да се окаже очарован от тази клавиатура. Тя е компактна – дължината й съвпада с ширината на стандартен лаптоп. Лесно се побира в работна раница и така става интегрална част от „мобилния офис”.

По-същественото е, че Thor 300 е механична клавиатура с яки бутони и специални суичове под тях. Тяхната роля е да връщат възможно най-бързо бутоните обратно, в изходната им позиция.

Същевременно клавишите се характеризират с с 8 милисекунди време за реакция, което значи, че клавиатурата е подходяща хем за гейминг, хем за „професионално” бързо писане. Освен това са леки на докосване – нужни са едва 45 грама, за да „падне” един клавиш.

Както подобава на една геймърска клавиатура, налице е анти-гостинг технология. Така че натискането на множество бутони едновременно няма да се разчете погрешно или да доведе до блокиране.

Подсветката на Thor 300 е зрелищен светлинен спектакъл от многобройни цветове и ефекти. Тук съкращението „RGB” от името на продукта следва да се чете като „цветен телевизор”! Едноцветните светлинни подложки са в поне десетина цвята. Самият интензитет на светлината също може да се регулира – има няколко нива на осветеност.

Но това, което ще накара околните да гледат с изумление, са зрелищните многоцветни ефекти. Те направо нямат край. Цветни ивици пробягват през редовете, спускат се диагонално, преливат се в пламтящи ивици, препускат между бутоните като малки призраци, шмугващи се между редовете от букви.

Има 25 светлинни режима и всеки от тях е със своите разновидности. Тази игра на цветове и светлини ще се хареса и на деца, и на възрастни, и на геймъри, и на „сериозни” професионалисти, че навярно и на претенциозните дизайнери.

Като стана дума за 50 милиона клика, претенциите на производителя не са случайни. Thor 300 има як алуминиев корпус – клавиатурата е замислена за здравина и издържливост. Гумени пластини в четирите й края помагат да стои стабилно и да не се плъзга дори върху гладки повърхности. Кабелът е с оплетка за здравина и издръжливост, дълъг 1,75 м, а специален жлеб в долната страна на клавиатурата го отвежда наляво, надясно или нагоре – според както е удобно в зависимост от разположението на околните вещи.

Нещо, което трябва да се има предвид при избора на подобен модел, е фактът, че механичните клавиатури традиционно са доста по-„шумни”. Тракането на клавишите е остро и рязко, което може да е повод за завист от околните по време на игра, но никак не би било желано по време на стрийминг на видео, например.

В крайна сметка трябва да отчетем, че по замисъл тази клавиатура е проектирана за игри. Нейната якост и издръжливост могат да се харесат на работещите на принципа мобилен офис, но Genesis Thor 300 TKL RGB си е направена с мисъл за игра и всичко в нея е подчинено на забавлението.

Thor 300 TKL RGB е достъпна за покупки в търговската мрежа у нас от партньорите на Genesis. Цената на клавиатурата е около 75-80 лв. с включен ДДС и гаранция две години.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар