БТК открива допълнителни стажантски позиции

БТК открива нови стажантски позиции, поради големия брой кандидатури, съобщиха от телекома. Близо 2150 студенти са пожелали да стажуват в компанията само за месец и половина от началото на програмата „Време е за генерална репетиция”.

Според първоначалните планове, тази година БТК трябваше да приеме 52 студенти в лятната си програма. Телекомът обаче е решил да даде шанс на още шестима кандидати да станат част от екипа му през следващите 3 месеца.

През лятото на 2009 студентите ще стажуват в осем основни дирекции в компанията. Най-голям е интересът към Търговската дирекция в БТК и по-специално към позицията „Стажант Маркетинг”, за която са кандидатствали 200 човека.

На второ място се нареждат инженерните позиции, към които са проявили интерес общо 450 кандидати от цялата страна. Следват обявените позиции в „Човешки ресурси” с близо 320 кандидатури и „Финанси” – с 250.

Разпределението на кандидатурите по пол при техническите профили е 65:35% в полза на мъжете. За позициите в „Човешки ресурси” 70% от проявилите интерес са жени. Поравно мъже и жени са кандидатствалите за търговските позиции и местата във „Финанси”.

Голям интерес сред студентите са предизвикали и позициите за Варна и Пловдив, където кандидатствалите са над 100 за позиция, съобщиха от БТК.

В момента тече вторият етап от кампанията – провеждане на интервюта. Първите стажанти ще започнат работа в средата на следващия месец. По традиция лятната стажантска кампания ще приключи в средата на октомври.

Коментар