Започва кампания HELP 2.0 срещу пушенето

Европейската комисия започва втори етап от кампанията „HELP – за живот без тютюн“. От 31 май три нови клипа ще бъдат излъчвани по 100 телевизионни канала в продължение на един месец и ще бъдат повторени през септември.

Клиповете, разработени с млади хора, използват хумора, за да направят три сериозни послания: не започвайте да пушите, как да откажем цигарите и опасностите, които крие пасивното пушене.

Новата кампания HELP 2.0 гради върху поуките, извлечени от първата кампания HELP (2005-2008 г.), и включва напълно нов уебсайт и 3 нови телевизионни клипа.

Интернет – основното средство за комуникация на младите хора – заема централно място в HELP 2.0. Всички дейности от кампанията – телевизионните клипове, интернет кампанията с банери и събитията на местно ниво в рамките на HELP – водят към новия уебсайт help-eu.com. Налична е и специална версия за мобилни телефони „Helpinmypocket“.

Комисията подкрепя виждането, че изображенията говорят по-убедително от думите особено по отношение на контрола върху тютюнопушенето. Още през 2005 г. беше създадена библиотека от 42 графични изображения, които да придружават задължителните предупредителни текстове за здравето върху тютюневите опаковки.

Коментар