Излезе финалната версия на Android 11

Android 11 идва с редица нови функции и подобрения, вкл. на сигурността
(снимка: Android / YouTube)

Google спази обещанието си и пусна тази седмица стабилна версия на мобилната операционна система Android 11. Собствениците на смартфони Google Pixel от второ  поколение и по-нови, вкл. 3a/3a XL и 4a, вече могат да си инсталират и тестват свежа версия на най-популярната мобилна пратформа.

Новите функции и подобрения на Android 11 бяха разкрити много преди официалното пускане на системата. Ето по-важните от тях:

Първо, новата операционна система въведе  „балони” за чат, които осигуряват бърз достъп до чатовете. На второ място, Android 11 добави „нейтив” функция за запис на екрана. В менюто за захранване се появиха икони за управление на умни домашни системи. Разбира се, подобрена е и сигурността на системата.

Друго подобрение е възможността за избор на известия с по-висок приоритет, така че да останат светещи на екрана в режим AlwaysOn Display.

Освен това всички телефони с Android 11 вече ще поддържат безжичен режим Android Auto по подразбиране. Тази функционалност е достъпна в автомобили, които я поддържат софтуерно и хардуерно.

Потребителите на Android устройства естествено се питат кога ще получат обновената ОС на своите смартфони. Собствениците на OnePlus вече имат достъп до актуализацията, но това все още е Open Beta 1, а не стабилната версия. По същия начин бета версия е налична веднага за Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro и Poco F2 Pro, както и за Realme X50.

Поетапно до новата ОС ще бъдат обновени много от моделите на основните производители на Android смартфони, вкл. Samsung, Huawei, Xiaomi, OnePlus, Realme, Nokia, Motorola, LG и др.

Коментари по темата: „Излезе финалната версия на Android 11”

добавете коментар...

  1. Георги

    Малко като реклама ми звучи написаното Не винаги новите неща са по добри за клиентите От личен опит знам че когато пуснат нова версия на андроид след това се налага да я коригират и доработят Така че съм скептичен относно андроид 11

Коментар