Ubisoft ще издаде играта Star Trek

Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, обяви сключването на споразумение с Bethesda Softworks за издаване на “Star Trek: Legacy” за видео гейм и развлекателната система на Microsoft X-box 360.
Обект на сделката са и игрите за “Star Trek: Tactical Assault” за конзолите Nintendo DS и PlayStation Portable на Sony, както и “Star Trek: Encounters” за развлекателната система PlayStation 2.
По предварителни планове и трите заглавия ще бъдат пуснати за разпространение в Европа през месец декември тази година.
Star Trek:Legacy поставя геймъра в ролята на адмирал на въоръжен отряд от бойни кораби и изпробва неговите стратегически и тактически умения в двубой, развиващ се в реално време. В играта са включени автентични космически кораби, реалистично повреждане на вражеските обекти и грандиозни визуални ефекти.
Историята обхваща цялата вселена на Star Trek, включително и оригиналната поредица – епохите Star Trek:The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager и Enterprise. Възползвайки се максимално от възможностите на конзолите от ново поколение, Star Trek: Legacy предлага динамични триизмерни бойни полета в комбинация със зашеметяваща гейм среда и пълен мултиплеър.
Star Trek:Legacy е разработена от Mad Doc Software, създатели на изключително успешната игра Star Trek Armada II.
Второто заглавие, Star Trek:Tactical Assault включва битки в реално време с космически кораби от вселената на Star Trek – оригиналната поредица от шоута и филми. С обширен списък от автентични раси, кораби и въоръжения, геймърът ще бъде ангажиран в сингъл плеър двубой, включващ кампании на страната на Федерацията или на Клингон, както и в безжична мултиплеър битка. Star Trek:Tactical Assault е разработена от Quicksilver Software, създател на популярната игра Star Trek:Starfleet Command.
И накрая, Star Trek:Encounters е аркаден шутър в стил космическа битка, който включва кораби, персонажи и оръжия от 40-годишната история на Star Trek. Геймърът поема командването над своя космически кораб и “взривява” вселената, като защитавате кораба си и унищожава опонентите в скоростни битки. Star Trek: Encounters е разработена от базираното в Шотландия 4J Studios.

Коментар