Касперски подобрява мобилната сигурност

Лаборатория Касперски пусна осма версия на своя пакет за мобилна сигурност. Новият софтуер Kaspersky Mobile Security 8.0 се явява комплексно решение за защита на смартфони от различни типове заплахи, вкл. и от спам.
Програмата предотвратява също изтичане на конфиденциални данни при загуба или кражба на мобилното устройство.
Освен че контролира файловата активност в реално време, Kaspersky Mobile Security 8.0 позволява антивирусна проверка на смартфона в произволен момент, по заявка от потребителя.
Всички опасни обекти се изтриват или поставят в карантина. Базите данни на антивируса могат да се обновяват по различни начини, вкл. чрез синхронизация с персонален компютър.
Вграденият спам филтър блокира не само нежеланите съобщения, но и позвънявания от такъв характер. Новата версия на програмата поддържа “бели” и “черни” списъци. Интегрирана защитна стена пази от хакерски атаки и от червеи, внедрявани чрез Bluetooth и Wi-Fi.
Ако смартфонът има GPS приемник, неговите притежатели могат да определят точното му местоположение с помощта на функцията SMS-Find. Като изпрати SMS с парола на номера на загубения смартфон, потребителят ше получи в отговор връзка с координати в Google Maps.
Специален модул позволява дистанционно блокиране на достъпа до смартфона или изтриване на всички данни, съхранявани в него. Тази характеристика също се активира с помощта на SMS.
Ако SIM картата бъде заменена от крадците, то модулът SIM-Watch на Kaspersky Mobile Security 8.0 ще изпрати съобщение на собственика с новия номер на смартфона.
Даунлоуд (пробен): Kaspersky Mobile Security 8.0

Коментар