Семинари на Naviteq във Варна и Бургас

NAVITEQ организира две срещи-семинар на тема NAVITEQ GNSS услуги. Тема на семинарите беше новото разширение на NAVITEQ GNSS мрежата и специализираните GNSS услуги за високоточно определяне на местоположение.
Текущото разширение на NAVITEQ мрежата дава възможност и на специалистите от Централна и Източна България да улеснят работата си, като използват прецизните GNSS услуги на компанията.
Срещата в Бургас се състоя на 26.05.09, в конферентната зала на хотел „Бургас”. Представители на фирмата организатор споделиха своя опит в разработването и реализирането на прецизни GPS решения.
На семинара в морския град присъстваха над 20 специалисти от сферите геодезия, кадастър, строителство, управление на недвижими имоти. Интересът им беше предизвикан от предимствата на NAVITEQ GNSS услугите и улеснението, което предоставят в ежедневната геодезическа работа.
Семинарът във Варна започна точно в 10 сутринта на 27.05.09, в конферентната зала на хотел “Best Western Парк Варна”. Присъстваха над 30 геодезиста, които използваха възможността да се запознаят, да обменят опит и да отправят своите въпроси към представителите на NAVITEQ.
Важна част от семинарите бяха практическите демонстрации на двата типа услуги – за последваща обработка и в реално време. Инж. Живко Желязков и д-р инж. Иван Калчев от Гео+ демонстрираха RTK услугата с два вида оборудване и представиха възможностите за получаване на корекционни данни:
– чрез GPRS (по NTRIP протокол) направо на GNSS приемника
– чрез Data SIM карти.
На всички присъстващи на двата семинара, NAVITEQ предостави безплатно ползване на Post Processing услугите по един до три проекта.

Коментар