QlikTech спечели приза Global Emerging Company за 2009 г.

QlikTech, най-бързо развиващата се Business Intelligence (BI) компания в света, обяви, че е спечелила наградата Global Emerging Company на организацията Frost & Sullivan за 2009 г. Компанията е оценена високо, заради голямата възвръщаемост на инвестициите (ROI – Return On Investments) на нейното BI решение QlikView. Според Frost & Sullivan, възможностите на QlikView да осъществява бизнес анализи на корпоративно ниво на достъпна цена са наистина ценни в днешно време.
Всяка година Frost & Sullivan дава наградата на компанията, която се е отличила като значим участник в своята индустрия. При избирането на победител се вземат предвид качеството на мениджмънта, високия ръст, в сравнение с общия за сектора, висококачественото обслужване на клиентите и способността за комбиниране на технологията с успешните стратегически инициативи. Наградата оценява и способността на компанията да се възползва от промените на пазара, чрез изпълнението на иновативни стратегии в съществуващата конкурентна среда.
QlikView е преодоляла присъщото за BI решенията предизвикателство, чрез намаляване на съотношението между стабилността и гъвкавостта на решението” – заяви Мутураман Рамазами, анализатор във Frost & Sullivan. „Решението дава възможност за гъвкав, асоциативен анализ на голям обем данни, върху ценово ефективна платформа, което е нетипично за традиционните ресурсоемки BI решения.”
Повечето от другите BI доставчици срещат трудности да предложат решение, което да позволи на клиентите да постигнат по-бърза възвръщаемост на инвестициите (ROI). QlikView ясно се отличава от традиционните инструменти, развивайки иновативна и асоциативна технология, която позволява динамични заявки и анализ на големи обеми от данни.
Със своята лесна скалируемост, съобразена с размера на предприятието и интуитивния си интерфейс QlikView си остава критериий за иновативност” – продължава Рамазами. “Простият, скалируем и ценово ефективен модел за лицензиране на потребители би могъл да превърне QlikView в най-добрия избор за BI решение.“

Коментар