България среща най-силните в гейминга

Българският национален отбор по DotA, който се класира безапелационно за групите на Европейското първенство, нямаше особен късмет при жребия. Нашите се паднаха в една група с най-силните отбори – съперници ще ни бъдат Швеция, Дания, Чехия, Норвегия и Румъния, съобщи Гейминг Ентъртеймънт ООД.
Страната ни остана само с един отбор в основната част на състезанието, след като протестът на австрийските национали по FIFA бе уважен от съдиите и те се класираха за груповата фаза въпреки загубата от България.
Представителите на Скандинавия са традиционно силни в електронните спортове и DotA не прави изключение. Чехите и румънците също са на доста високо ниво.
Първата среща на националите е срещу Швеция на 9 юни. Според експертите, ще ни бъде изключително трудно да се преборим за класиране, което ни осигурява продължаване по-нататък в турнира. За фаворити се посочват Швеция и Румъния.
Междувременно, ESL България подготвя серия от турнири по една от най-популярните стратегии за всички времена – StarCraft: Brood War. Всеки, който очаква с нетърпение излизането на StarCraft 2, ще може своеобразно да загрее за битките, които неминуемо предстоят, когато играта излезе.
Бета версията ще излезе през лятото, според официален представител на Blizzard. Това означава, че играта е почти готова и е много вероятно да StarCraft 2 да се появи на пазара до края на 2009 година.

Коментар