Huawei вече рекламира Mate 40 във Великобритания

Следващо поколение Mate идва скоро, обещава Huawei в Twitter
(снимка: Huawei Mobile UK / Twitter)

Huawei изглежда ще опровергае скептиците, които не вярват, че компанията е способна да пусне навреме новия си флагман при смартфоните Mate 40. Реклама на модела вече се появи в социалните мрежи на Обединеното кралство.

Наскоро изпълнителният директор на Huawei Ю Ченгдонг обяви, че водещите смартфони от серията Mate 40 ще бъдат пуснати в началото на октомври. Но авторитетният инсайдер Евън Блас предположи, че поради санкциите на САЩ, устройствата може да излязат на пазара много по-късно, особено извън Китай.

Huawei обаче започна да рекламира Mate 40 в британските социални медии, което косвено опровергава слуховете за забавянето му. Вчера официалният акаунт на компанията в Twitter публикува кратко видео под наслов „Следващо поколение #HuaweiMate идва скоро. Останете на линия!”.

За първи път китайската компания официално говори за предстоящия флагман в социалните медии. Въпреки че датата за пускане на Mate 40 не е обявена, най-вероятно смартфонът ще излезе скоро на пазара. Gizchina предполага, че до официалния анонс на Mate 40 остава по-малко месец.

Според предварителните информации, Huawei Mate 40 ще използва процесор Kirin 9000. Тази SoC е произведена по 5-нанометрова технология и се базира на архитектура Cortex-A77 или A78. Това е първият 5-нм чипсет в света с интегриран 5G модем.

Очаква се серията Mate 40 да включва поне три устройства. В допълнение към базовия модел, Huawei подготвя за пазара Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+.

Коментари по темата: „Huawei вече рекламира Mate 40 във Великобритания”

добавете коментар...

  1. Иво

    И Порше дизайн ще има

Коментар