vivatel представя ролята на преносимостта на номерата в мобилните мрежи

vivatel представя пред бизнес и политическия елит от Югоизточна Европа ролята на въвеждането на преносимостта на номерата в мобилните мрежи за потребителите и за развитието на конкуренцията на българския пазар. Дискусията ще се проведе на 31 октомври 2006 г. от 11:00 часа в зала 9 на НДК в рамките на Икономическия форум за Югоизточна Европа, организиран от Български Икономически Форум. Това съобщи на специална пресконференция днес началникът на отдел „Регулирани услуги” във vivatel Първан Русинов.
„Навременното въвеждане на преносимостта на мобилните номера у нас е едно от най-големите предизвикателства пред развитието на българската икономика в областта на най-бързо развиващия се сектор у нас – телекомуникациите”, каза Първан Русинов. „Като млада и динамично развиваща се компания, която непрекъснато доказва отстояването на принципите за развитие на конкуренцията у нас и превръщането й във все по-ефективна, vivatel ще представи основните предизвикателствата пред българския пазар на мобилни услуги в резултат на еврочленството ни”, поясни той.
Преносимостта на мобилните номера позволява на хората да бъдат свободни в избора си на мобилен оператор, като при смяната му запазват личния си номер. Това им дава възможност да ползват услугите на оператора, който им предлага най-изгодна оферта без да се налага да поемат негативите от смяната на номера си.
Според изискване в Директивата на ЕС за универсална услуга България е поела ангажимент да въведе преносимостта на мобилните номера от 1 януари 2007 г.
Над 1000 представителя на политическия и бизнес елит от Югоизточна Европа събира осмото издания на икономическия форум за региона, посветен на “Икономически измерения на европейската интеграция”.

Коментар