AMD пусна първите Ryzen процесори за хромбуци

Хромбуците ще станат много по-бързи, благодарение на Ryzen процесорите
(снимка: AMD)

AMD обяви първите Ryzen и Athlon мобилни процесори за хробмуци. Проектирана в сътрудничество с Google, C-серията чипове Ryzen и Athlon 3000 ще намери място в първите хромбуци със Zen технология. Мобилни системи от тази категория ще бъдат пуснати от Acer, Asus, HP и Lenovo през четвъртото тримесечие на 2020 г.

C-серията Ryzen 3000 предлага до 212% по-добра производителност за многозадачност и създаване на съдържание, в сравнение с предишното поколение AMD-базирани Chromebook машини. С вградена Radeon графика, мобилните процесори Ryzen 3000 от C-серия се явяват най-мощното графично решение, налично в хромбук.

Базираните на AMD технологии хромбуци са бързи при при сърфиране на интернет, в многозадачен режим или показване на поточно видео. Енергоефективните мобилни чипове могат да се вграждат в по-тънки и по-леки Chromebook модели, с по-дълъг живот на батерията, както и с Wi-Fi 6 и Bluetooth 5 възможности за разширена свързаност.

В сравнение с AMD Chromebook компютрите от предишното поколение, мобилният процесор Ryzen 7 3700C предлага:

  • до 251% по-добра графична производителност;
  • до 104% по-висока офис продуктивност;
  • до 152% по-висока производителност при редактиране на фотографии.

С-серията мобилни процесори AMD Ryzen и Athlon 3000 ще се появят съвсем скоро в преносими системи от големите ОЕМ производители като Acer, Asus, HP и Lenovo за домашния и корпоративния пазар, както и за образованието.

„Chromebook мобилните компютри продължават да бъдат бързо разрастващ се пазарен сегмент, където потребителите търсят съвременен дизайн и отлична функционалност за своята работа, за образование и за отдих с Chrome OS”, каза Джон Соломон, вицепрезидент на Chrome OS в Google.

По неговите думи, партньорството на Google с AMD за Ryzen-базирани хромбуци дава на домашните потребители и бизнеса още по-широк избор ценово-достъпни модели за бързи връзки, дълъг живот на батерията и възможност да се справят с множество задачи в ежедневието.

Коментар